Kun je met wimperextensions zwemmen? Feiten en mythen

Kun je met wimperextensions zwemmen? Feiten en mythen

Hallo daar, ik ben Jaimy, de trotse eigenaresse van Jaimz Lashbar. Een veelgestelde vraag die ik hoor van zowel nieuwe als ervaren wimperextensiondragers is: “Kan ik met wimperextensions zwemmen?” Het antwoord is ja, maar er zijn enkele belangrijke punten om te overwegen.

Feit: Wimperextensions zijn waterbestendig

Een van de vele voordelen van wimperextensions is dat ze waterbestendig zijn. In tegenstelling tot mascara, die kan uitlopen of vlekken kan maken als hij nat wordt, zijn wimperextensions ontworpen om bestand te zijn tegen water. Dat betekent dat je kunt zwemmen, douchen en je gezicht kunt wassen zonder je zorgen te maken over je extensions.

Mythe: Je kunt direct na de afspraak zwemmen

Hoewel wimperextensions waterbestendig zijn, is het belangrijk om te weten dat ze niet onmiddellijk na de afspraak nat mogen worden. De lijm die wordt gebruikt om de extensions aan te brengen, heeft tijd nodig om volledig uit te harden. Over het algemeen raden we aan om 24 tot 48 uur te wachten voordat je je nieuwe extensions blootstelt aan water.

Feit: Chloor kan de levensduur van je extensions verkorten

Hoewel zwemmen met wimperextensions mogelijk is, kan het chloor in zwembadwater de levensduur van je extensions verkorten. Chloor kan de lijm aantasten en ervoor zorgen dat de extensions sneller uitvallen. Om dit te voorkomen, is het een goed idee om je ogen te spoelen met zoet water na het zwemmen in een zwembad.

Mythe: Je kunt geen duikbril dragen met wimperextensions

Hoewel het misschien een beetje strakker zit, kun je nog steeds een duikbril of zwembril dragen met wimperextensions. Zorg er gewoon voor dat de bril niet te strak zit en de extensions niet platdrukt of wrijft.

Kortom, je kunt absoluut zwemmen met wimperextensions, maar het is belangrijk om goed voor ze te zorgen om hun levensduur te maximaliseren. Bij Jaimz Lashbar zijn we altijd beschikbaar om je te begeleiden en al je vragen te beantwoorden. Maak vandaag nog een afspraak om meer te leren over onze wimperextensiondiensten!

Groetjes,
Jaimy