Services

Hoe lang blijven wimperextensions zitten? De feiten

Hallo allemaal! Jaimy hier, de eigenaresse van Jaimz Lashbar. Vandaag wil ik een van de meest gestelde vragen die ik in de salon hoor beantwoorden: “Hoe lang blijven wimperextensions eigenlijk zitten?” Laten we de feiten bekijken.

De levensduur van wimperextensions

Wimperextensions gaan over het algemeen tussen de 4 en 6 weken mee. De exacte levensduur kan echter variëren, afhankelijk van een aantal factoren. Dit omvat alles van de kwaliteit van de gebruikte lijm tot de snelheid waarmee jouw natuurlijke wimpers groeien en uitvallen. Dit is een natuurlijk proces, bekend als de wimpercyclus.

De Wimpercyclus

Net als het haar op je hoofd, gaan je wimpers door verschillende groeifasen. Ze groeien, rusten en vallen uiteindelijk uit om plaats te maken voor nieuwe groei. Dit proces varieert van persoon tot persoon, maar gemiddeld verliest een persoon 1 tot 5 natuurlijke wimpers per dag! Daarom zie je na verloop van tijd dat je wimperextensions dunner worden en uiteindelijk bijgewerkt moeten worden.

Jouw levensstijl en wimperverzorging

Het is ook belangrijk om te vermelden dat jouw levensstijl en hoe goed je voor je wimperextensions zorgt, invloed kunnen hebben op hoe lang ze meegaan. Regelmatige gezichtsreiniging en het vermijden van olieachtige producten rond je ogen kan de levensduur van je wimperextensions aanzienlijk verlengen.

Opvullen: De sleutel tot langdurige wimperextensions

De beste manier om ervoor te zorgen dat je wimperextensions altijd op hun best uitzien, is door regelmatige opvulbehandelingen te plannen. Afhankelijk van hoe snel je wimpers groeien, raden we aan om elke 2 tot 3 weken een opvulbehandeling te plannen. Dit helpt om je wimpers vol en mooi te houden, en zorgt ervoor dat je wimperextensions zo lang mogelijk meegaan.

In conclusie, hoewel de exacte levensduur van wimperextensions kan variëren, kun je met de juiste zorg en onderhoud genieten van prachtige, volle wimpers gedurende meerdere weken. Als je nog vragen hebt over wimperextensions, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of boek een afspraak in onze salon in Den Bosch. We horen graag van je!

Groetjes,
Jaimy